2012. április 30., hétfő

04.30 belehalok-lábnap

Ma ismét nagyon-nagyon sokat ettem frusztrációimat levezetendő, ezzel jócskán megnövelve a frusztrációk számát. Muszáj voltam valami drasztikusat tenni, hogy úgy érezzem, megszolgáltam.

Szóval futni nem volt kedvem, így terembe indultam. Negyedik nap terem láncban. Szerintem ez már durván függőség. Mindenesetre lábnapot tartottam, mivel ez következett a sorban, plusz ezzel lehet a legtöbb kalóriát elégetni, mert a test legnagyobb izomcsoportja. Mostanában több olyan általános gyakorlatot végzek, amik nagyon nehézzé teszik az izolációs gyakorlatok elvégzését, viszont irgalmatlan izomlázat okoznak.
A gyakorlatok a következők lettek:
Bemelegítés: 2 sorozat lábfeszítés bemelegítésként 25kg-val
1. Guggolás: 1*20 14kg-val, 1*15 44kg-val, 3*6 64kg-val, 1*15 (20?) 44kg-val.
2. egylábas guggolások palánkon kapaszkodva: 4*15 lábanként szuperszettben
3. - 4. 4*15 fellépés lábanként, 4*30 sétáló kitörés 2*10kg-val
5. - 6. 4*10 lábfeszítés 35kg-val, 4*8 merevlábas felhúzás a fehér+10kg-val

A guggolásoknál viharosan izzadni kezdtem. Az egylábasoknál már ömlött rólam a víz. Az utolsó sorozatnyi sétáló kitörésnél térden maradtam 21 lépés után és csak kis pihi után bírtam folytatni. Az utolsó szettet majdnem feladtam az első sorozat után. A lábfeszítést eredetileg 45kg-val akartam végezni, de alig bírtam megemelni. Borzalmas volt és ebből tudom, hogy őrült jól megdolgoztam amit kellett. Szerintem holnap nem bírok majd lábra állni. Amikor végeztem, csodálkoztam, hogy milyen szépen megy a járás. Aha, vitt az adrenalin, vagy az endorfin, vagy mifene, egészen anyukámékig. Ott megálltam két percre beszélgetni, aztán onnan már úgy mentem haza, hogy csak reménykedni tudtam, hogy nem csuklik be a lábam. És az a gyanúm, hogy minden idők legdurvább izomszaggatóján vagyok túl. Imádtam!

3 megjegyzés:

  1. A lábnyújtáshoz és hajlításhoz írt súlyok azért nem informatívak, mert ami kalocsán 15 kg, az az egyik mohácsi teremben 35, a másikban 60 :/

    amúgy tegnap olvastam bodybuilderen is (Drugs Bunny rovatában a gyakori kérdések résznél), hogy az izomláz rossz és egy tévhit, hogy az adja a fejlődést... fáradtságot kell érezni, érezni kell, hogy dolgozott a láb, de nem izomlázként jelentkező fájdalmat... úgyhogy már örülök, hogy nekem nem szokott lenni, csak eszméletlen ritkán olyan méretű, hogy egy szúnyogcsípés jobban és tovább fáj (sajna ezt nem tudom elmondani egyéb, nem izomban keletkező fájdalmakról)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a lábnyújtás-hajlítás nem csigás géppel valósul meg, egyszerűen csak súlyt pakolunk rá, így egyértelmű a helyzet.
      Mondhat Bunny amit akar, én most is kissé becsapva érzem magamat, hogy ekkora őrült nagy meló után nincs még izomlázam...mintha potyára dolgoztam volna... de ha nem is lesz, akkor teljesen egyértelművé válik, hogy túlhajtottam magam eddig. Egyetlen hét futás nélkül és máris jobban bírom...

      Törlés
  2. Ez egyértelmű, hiszen a futás és a lábedzés is kiveszi a lábaidat. Nem feltétlen túlhajtásról van szó, biológia :)

    VálaszTörlés