2012. április 20., péntek

04.20 hát-bicepsz + kisfuti

Edzőtermes nap következett. Ha néha kimarad egy nap, egyszerűen hiányzik, már nagyon hozzászoktam. Hosszú, szinte minden igényt kielégítő hátedzés és jóval rövidebb, de azért fárasztó bicepsz áll mögöttem.

Hátra háromféle lehúzás, evezés kétkézzel és egykezes, állig húzás, hipernyújtás jutott. Bicepszre ezek után már csak a kalapácsból sima az egykezesekkel és bicepsz állva kétkezes rúddal jutott. Próbáltam még koncentráltat is végezni, de rám vártak a zárással és egyszerűen nem is bírtam, annyira kikészítették a hátgyakorlatok is. Jahh, indulás előtt itthon még csináltam 4*8 lábtámaszos húzódzkodást egyperces pihenőkkel, mert ott nem nagyon tudok semmit behúzgálni a húzódzkodók alá.
Mostanában olyan frankón megnövesztettem a széles hátizmot, vagy mit, hogy a párom gondolkodóba esett, hogy tetszik-e ez még neki. Közben pedig ha nem meresztgetem, akkor nagyon kis kecses, karcsú felsőtestem van. Én szörnyen büszke vagyok rá, egyáltalán nem zavar. A napot egyébként 59.00 kg-val kezdtem, ez tök jó hír volt, de aztán sajnos jöttek a zavaró tényezők, mint a pár születésnapi jégkréme, a pizza és a gyümölcsös sör. Épp ezért indultam olyan lelkesen a terembe, ezt le kellett mozognom. Kicsit talán megint több fecsej jutott a kelleténél, hát megesik. Szerettem volna ma még futni is menni, de valahogy minden napra egyvalami jut, vagy futok, vagy edzek, mindkettőre nehezen szánom el magam. Szerintem ma már pihenek. Szabadságon vagyok hétfőig, minden nap van időm.
Angelocska, szerintem ne csüggedj el, egyszerűen adj egy kis időt az ízületeidnek a pihenésre, regenerációra. Lehet, hogy kell nekik egy hónap, de ilyen sajnos van. Igenis fogsz te még futni, ha tényleg akarsz.

Kis kiegészítés: sokat ettem ma és meglehetősen nem csináltam semmit itthon épp, így futni mentem. Nem esett jól és befájt az oldalam, így csak öt kilométer lett a dologból, dehát sok kicsi sokra megy. Direkt nem vittem órát és nem is a szokásos futózeném hallgattam, mert abból következtetni tudok az időre és máris hajtani kezdek. Halál lazán és nyugisan akartam futni. A héten eddig 3 súlyzós edzés és 25km futás. Nem rossz.

5 megjegyzés:

  1. Ezeket nevezed "csak"-nak? Szerintem elég kemények a konditermi edzéseid, 3 gyakorlat elég bicepszre, a hátról nem is beszélve. Lábnapjaidon is sokszor olvasom, hogy "csak" annyi fért bele, pedig mire leírod a blogba már szép kis edzések azok!

    Amúgy én az állig húzást vállra alkalmazom. Vagy nem ugyanaz a gyakorlat, amire én gondolok? Mostantól francia rúddal, így sokkal jobb a csuklómnak és egyből 2.5 kilóval több ment.

    Próbálok nem csüggedni, találtam nagyon jó infókat a neten, úgy fogom kúrálni, mint a futótérdet, nagyon jó angol oldalak vannak a témában... (runners' knee google-ba, ha érdekel)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az állig húzás tényleg váll, most néztem rá, kösz, hogy szólsz. :) Ez jó hír voltaképp, mert vállnapon sokkal jobban be is fér az időkeretbe. Egyébként meg csak azért csinálom, mert szeretem és könnyű...csak már emelni kellene a súlyon, két egykezes 6kg-s kézisúllyal nyomtam ma is, de túl könnyű volt.
      Bicepszre ma csak két gyakorlat jutott, a harmadikra már nem maradt erő/idő, pont ez a gond. A hátgyakorlatoknál a bicepsz másodlagos izomcsoport és agyondolgozza magát, így nem marad erőm a külön bicepszgyakorlatokra.
      Tényleg ne csüggedj, nekem is sokszor volt, hogy valami nagyon fájt futásnál, aztán mégis helyrejött. És a tíz kilométereket eddig simán bírta a térded, úgyhogy legrosszabb esetben is ahhoz vissza tudsz térni idővel, teljesen nem kell elfelejtened a dolgot semmiképpen. Kezelgesd és főleg pihentesd és jó lesz az. :)

      Törlés
  2. Ajánlom tényleg a francia rudat, ha a rúd 12 kilós, akkor 19.5 kg-ot tudok így emelgetni, pedig csak most hoztam vissza ezt a gyakorlatot 2 edzéssel ezelőtt. De lehet, hogy csak 10 kilós volt a rúd... Én eddig mindig vállat tettem hát mellé, újabban, amióta a felszabadult időm miatt több marad kondira, váll-bicepsz, hát-tricepsz kezd kialakulni. Ma az utóbbi jön, alig várom.

    Azért én elszállítom magammal a futócipőmet abban a reményben, hogy a héten ismét kimerészkedek egy tesztelésre :) ha fáj, abbahagyom. Tesztelgetni szabad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy ki kellene próbálnom a francia rúddal, főleg, hogy a vállam picit lemaradt a többi testrésztől, nekem valahogy a vállnap a laza napom. Ennek fogok véget vetni, úgy gondolom.
      Nem tudom, hogy jó ötlet-e, de esetleg, ha tényleg 2.5km körül kezdett fájni legutóbb, akkor futhatnál soszor kicsiket. Napi 2km esetleg erősítené, de még nem terhelné meg. De csak ha az tényleg gond nélkül megy. Dühítő lehet, hogy ott a szép új futócipő, legszívesebben állandóan futnál benne és nem lehet... :S

      Törlés
  3. Már egynél fájt, csak utána sétáltam 10 percet és mivel túl sokáig tartott volna gyalog hazamenni, végül inkább futottam, szerintem így jött össze összesen 2500. Holnap fogok futni egy icipicit, talán ezer métert, vagy 2 vagy 3 kört salakon. Betonra jó ideig nem megyek inkább.

    VálaszTörlés