2013. július 7., vasárnap

07.07 ugróedzés és Zuzka-adag

Ma végre volt egy hulla nyugis szabadnapom. Mégis elhúztam az időt, olvasgattam, kajálgattam, nehezen lendültem prakszisba, ebédre (uzsiidőben) görög salit és sárgadinnyét túrtam (ezt most csak azért mondom, mert olyan fincsi volt, hogy abszolúte említésre érdemes), aztán estefelé lenyomtam a napi Zuzanám. Aztán még egy frankó kis stadionedzést.

Először újabb Time Challenge várt rám, 2*5*20 darabszámban.

  1. Ugró guggolás oldal-láblendítéssel
  2. térdkarolós hasprés
  3. ugró kitörés láblendítéssel
  4. plankben oldalra ugrálás. Szadizmus magasiskolája lenne ez a gyakorlat, szerencsére 20 darab kevés ahhoz, hogy a fájdalom elérje csúcspontját.
  5. A szörfös. A legaljasabb gyakorlat az ötből. Szörfös beállásban helyből felszállás 180 fokos fordulattal, hasra vágod magad, visszapattansz szörfösbe és kezded előlről.
Nem hangzik vészesen, de megint ömlött rólam a víz. Ma Zuzka vert rám másfél percet, nekem 13:20 lett. Ezek az idők elég viszonylagosak, mert ha valamiben kicsit lejjebb mész, vagy nem mégy olyan mélyre, vagy nagyobbat ugrasz, stbstbstb, máris teljesen más tempóban megy. Így lettem tegnap másfél perccel gyorsabb, ma ugyanannyival lassabb. Mondjuk ma nem szimultán nyomtam vele, mert a gép foglalt volt. Mindegy, nem verseny.

Ezek után még a fél este hátra volt és már jó régen készülök a stadionba, így fogtam egy vízes flaskát, az ugrókötelemet és a telefonomat és indultam kifelé. Teljesen jó edzős időt fogtam ki. Csináltam 2000-t ugrókötélen 1-2-3 százasával, különféle módokon, főleg magas térddel és páros lábbal, de próbálgattam mindent. Aztán jött 122 lépésnyi sétáló kitörés, jól beégette a combomat. Nemsokára vettem a telefont és tabata következett, egyszerűen csak páros lábbal fel-leugrálás a második lépcsőfokra. Ezután tízszer páros lábbal fel a lépcsőre kettesével, végül ivás után még 3*10 lábemelés vízszintes felé valamivel. És ennyi voltam,  indultam haza. És érzem, hogy ez nagyon ott volt, égnek a lábaim és pózerkedve 4 jól látható kockát fedeztem fel a pocakon, nagyon halványan az utolsó kettő is felbukkan. De ez csak edzés után feszegetve a bőrt, persze. :) Hát ennyi. Isteni edzős nap volt.

3 megjegyzés:

  1. Már megint pörögsz rendesen, anyukám!! :)))

    VálaszTörlés
  2. Kívánja a szervezetem a pörgősebb edzéseket pár hét pihi után. De nagyon élvezem, bár van egy kis izomlázam. :)

    VálaszTörlés