2012. június 19., kedd

06.19 mazochista kardió-lábedzés, edzőtermi impresszionista képek

57.9kg. Megint. Kicsit lustának érzem magamat, ebben a melegben nem is csoda. Nehezen indulok el edzeni is. Padi már lemondta a mai termezést, én kitartóan készülök, mindjárt megyek. Kajahelyzet nem túl vészes, de nem is olyan bíztató, kicsit túl telenyomtam magam gyümölccsel így délelőttre. Edzéshelyzet sem virágos, mert nagyon nehezen indulok el, de kitartok!
Hogy mi a helyzet velem? Ismét hullámvölgyben járok. Itt a kánikula, a lányok rövidnaciban, szoknyában virítanak, megtettem az összehasonlításokat. Meglehetősen elborzadtam azon, hogy egyszerűen egyetlen csinos lányt sem láttam, akinek ne lenne ott az a kis pudingos rész a fenék aljánál. Még a legvéknyabbaknak is egy-két hupli felfedezhető. Ez picit azért vígasztal az enyém miatt, de nem eléggé. Meglehetősen elkapott a "kövér vagyok"-frász megint. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy most nem fog menni a diéta, ilyen kevéssel az előző után nincs hozzá elég akaraterőm. Valamit mindenképpen ki fogok találni, több sport, más kaja, itt a nyár, sok a zöldség, gyümölcs, nagy a folyadékigény, ezek mindmind huplik ellen dzsalnak. Vagy inkább csak próbálok sokat mozogni, de úgy, hogy élvezzem és ne csak az eredményt hajtsam, ismét csak azért, mert ez itt az életem és szeretném élni és nem csak valami idétlen tökéletességideált hajtani. Ha minden összejön, amit terveztem, akkor mostantól a koncepcióm így néz ki: gyümölcs, zöldség, fehérje, tejtermék, házi joghurtos jégkrém az élvezet kedvéért, interval futások, ugróköteles, lépcsőzős edzések, futókirándulások, edzőterem, amit ahogy jól esik. Nyári szünetet hirdetek magamnak. Aztán majd jövök a tapasztalatokkal.

Első jótanács: Amennyiben a következő fagyirecepttel próbálkozol, meg ne kóstold hűtőbe pakolás előtt, pláne átkeveréskor, mikor már egy ideje a frigóban pihen, mert nagyon nehéz róla leválni...

FAGYI1: Villával törj dzsamává egy banánt, önts hozzá kb 1-1-es arányban joghurtot, vagy többet is lehet, ahogy jól esik, egy kanál kakaós fehérjeport (vagy kakaót) és némi édesítőt. Keverd el jól, ne kóstold meg, hanem be a hűtőbe. Kb. egy óra után vedd ki, keverd át, szerintem újabb egy óra után tökéletes (bár nekem végig az volt). Isteni az íze! Diétakor inkább tízórainak, uzsinak edd, ne csak mint nasit, szerintem. Meg esetleg nem diétakor is, de akkor mehet a nagyobb adag. :P

Megjöttem, megettem a fagyimat annak örömére, hogy mekkorát edzettem. Pedig nem sokat haladtam. Délelőtt lévén tudtam, hogy a kutya nem lesz ott, így ugrókötelet is vittem. Huhh, ne tudja meg senki, mekkora öröm rasztásra izzadni a frufruját a frissen mosott hajából... isteni volt, egyébként. Guggoltam 1*30-at rúddal és 3*20-t 45 kilóval. Aztán sétáló kitöréseztem 2*10 kilóval, 4*30 lépést, végül 4*15-15 palánk guggolás következett. És ennyi. A csavar, hogy minden egyes sorozat után lenyomtam 100 ugrókötelet is magas térdemeléssel. Ilyen egyszerű. Próbáltam a lehető legrövidebb szünetet tartani a sorozatok közt, de persze néha megálltam levegőért. Nem izolációztam, nem foglalkoztam azzal, hogy hány gyakorlat, milyen féle, csak csináltam. Lehet, hogy még lábazok a héten, vagy elrejtem a többi napon itt-ott, nem tudom, de ez most nagyon jó volt, teljesen felpörgetett. Habár már oda is elég felspannolt állapotban értem, addig néztem a motivációs fotókat és videókat és leírásokat, hogy végül úgy vágtattam le, mint egy gőzmozdony. Ja és szusszanószünetben impresszionista művészetem kiteljesítésével foglaltam el magamat:
Az első nem új, ezt még a múltkor követtük el Padival afeletti örömünkben, hogy kockák bukkantak fel a hasamon:
Ezek az aktuális remekek és a termem egy kicsi részlete:



5 megjegyzés:

  1. Ez jó, most fehérje vásárlás előtt állok, lehet, hogy csokisat kéne... vagy fehércsokisat, hiszen az is illik szinte mindenhez!

    És a futás, a maraton? Vagy az már nem cél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hogyne lenne cél, már megvan a nevezésem is a Nikera félre és a Sparra egész maratonra is. Arra tökéletes felkészítés az iramjáték, intervalozás, ugrózás, hosszúfutás, túrázás, futókirándulás. A lényeg, hogy az állóképesség egyre jobb legyen. :) És igen, a csoki-fehércsoki-vanília mindenhez jó.

      Törlés
  2. Kööööövéééééér???? Ezekkel a kockákkal????Nemááááá!!!!

    VálaszTörlés