2012. június 12., kedd

06.12 kemény lábnap

55.5kg. Ennyivel ébredtem, méghozzá egy olyan nap után, amikor szénhidrátot ettem szénhidráttal és mindent magamba tömtem, ami elém került. Öröm van és bódoccccság. Na most reggeli és hamarosan indulunk a terembe padival, legalábbis elvileg. Nagyon jól érzem magamat, így megpróbálkozom egy lightosabb lábnappal, mert már hiányzik, de ha nem megy, nem erőltetem túl és hát-bicepsz lesz. Kapott a lábam eleget mostanság. Ezzel szemben kutatni fogok a világhálón nagyon intenzív popsiformáló gyakorlatok után, mert az a gyenge pontom.
Kaja:
diós zabkása
narancs
whiskeys narancslekvár
paradicsomos káposzta
1 csomag jó reggelt keksz
mákos-fehérjés sült túró (Csodaságos!)
csirke-rizs-ubisali (uncsiiii)
fehérjés joghurtos

Elmentünk edzeni, nagyon jó hangulatú kis alkalom lett, újabb embert ismertem meg és összefutottam azokkal, akiket a legjobban kedvelek. Emiatt kicsit több lett a pletyó, mint azt szeretem, de néha nem bánom, amikor nem csak a levegőbe beszélünk, hanem tényleg érdekes dolgokról (box, teljesítménytúrázás, kollega 2 hónapos kislánya). Mindeközben lenyomtam egy elég kemény lábedzést, semmi sem maradt ki, amitől élvezetes és kemény az edzés. Kis guggolás, lábfeszítő, merevlábas, lábhajlító, sétáló kitörés, egylábas guggolások palánkon és fellépések. Elfáradtam és nagyon élveztem az eseményt, ezért is nem problémáztam túl anyunál, hogy elfogadjam a kajakínálást. Éhes voltam és nem diétázom szigorúan, így ehetek, amíg a mérleg és a tükör meg nem vétózza ezt a dolgot, de ettől egyenlőre még elég távol állok. Most megyek és becsekkolom, hogy a mákos sült túró milyen. Jahh és az a döbbenet számomra, hogy múlt héten létezni alig bírtam a teljesítménytúra után, most meg három nappal utána már a lábedzés is gond nélkül megy. Fejlődöm!

6 megjegyzés:

  1. Szerintem az egyik legjobb gyakorlat popsira: négykézláb, alkartámasz. Bokán lábsúly (én 2kg-t szoktam) és még térdhajlatba egy kézi súly (2,5kg nekem), tehát össz súly 4,5kg, és láb emelése lentről lassan, majd csak piciket.Próbáld ki!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyesmit sokat csináltam, pl Rubint Rékával is, meg edzőteremben masszívabb súllyal. Azt mondod, hatásos? :) Akkor lehet megint ráfekszek :)

      Törlés
  2. http://tornavideo.hu/a-popsi-kerekitese/

    VálaszTörlés
  3. Nem kellemes a földön fetrengeni, de szerintem Andreának igaza van. Én is lábsúllyal edzek fenékre. Rubint Réka gyakorlatai igenis jók fenékkerekítésre, csak kell hozzá a súly. eEy ideig leálltam ezekkel és a kerek fenekem egyre laposabb lett. Mindenhol azt olvasom, hogy a kitörés a legjobb, meg guggolni kell, de szerintem konkrétan fenékre koncentrált gyakorlatok nélkül nincs eredmény.

    VálaszTörlés
  4. nekem az a kábeles egyenes lábas hátrahúzós gyakorlat jött be... nem terhel egyéb izmokat, mint a popsit, egy durva lábedzés végén is végezhető és baromi nagy súllyal is lehet dolgozni, így csak max. 10 ismétlésnél maradva ellenben a lábsúlyos gyakorlatoknál, ami kínoz is és sokat is kell végezni - ergo pumpálás, savasodás, felesleges izomláz az eredmény egy felesleges kínlódás után (én legalábbis nagyon nem szeretem azt az érzést)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi csajok a javaslatokat! Én szeretem a görcsbe szorult popsit, úgyhogy RR is szóba jöhet néha és az óriás súlyokat is, így a kábelest is tuti kipróbálom majd. Pénteken végre lesz már kulcsom, úgyhogy jobban lesz lehetőségem kísérletezni, ha senki nincs lent :)

      Törlés