2012. január 29., vasárnap

01.29 jóga-nyújtás-jóga

A mai nap végre kicsit lazábbra sikerült. Bár 6-ra mentem dolgozni és 8 órát álltam, utána kipihenhettem magam rendesen, sehova nem rohantam. Estére keresni kezdtem a betervezett jóga-videómat. Találtam a youtube-on egy 75 percest, 22 perc után beadtam a kulcsot, nem lehet kellemesen nyújtani, jógázni és közben angol nyelvről próbálni fordítani, hogy most mit, merre, hogy. És még nézni se nagyon tudom, mert a fejtartás is adott. És a downward dog lábemeléssel a sírba tett.
 
És akkor kezdtük emelni a többit és már csak egyetlen lábam volt a talajon és a többi össze-vissza mindenfelé...fárasztó volt, na! Én pedig most pihenésre, lazításra, nyújtásra vágytam, így váltottam Zuzana 14 perces nyújtás-videójára. Ezt végre élveztem, ahogy azt kell. Angelocska jóga-videója követte.  Egy kis kritika, mint első tesztalany : Élveztem a sok nyújtáselemet a videóban, de szerintem vagy elég lett volna minden egyes gyakorlatot egyszer megcsinálni és elmondani, hogy hányszor ismételjük, vagy pedig inkább több darabban, de lassan felvenni, real time-ban. Bonyolult gyakorlatok közben felugrálni , hogy leállítsam és kizökkent, így én vele együtt csináltam, de úgy persze néhol túl rohanós. A másik, hogy az nagyon jó, hogy Angi végigkommenteli a videót, nem kell folyton odanézni, a pici kizökkentő, hogy néha eltér a tárgytól és mesélni kezd. Ezt inkább előtte, vagy utána kellene. Maguk a gyakorlatok nagyon jók, szeretem a napüdvözlést és a nyújtásokat is. És a lányzó tényleg meglehetősen hajlékony, én sehol nem vagyok hozzá képest.
Na mára ennyi, a párom már nyafog, hogy fejezzem be a regényírást, filmezzünk. Holnap edzőterembe készülök délután, lábnap jön. A futós barátném is jön, ő felsőtestre készül, de úgy, hogy én segítek. Meglátjuk, hogy tudunk-e így haladni. Na mára ennyi.

1 megjegyzés:

  1. Ez a regélés úgy jött, hogy nem terveztem meg mit mondok, csak egyszer felmondtam és lett, ami lett. De majd készítek belőle elemeket, kiveszek 1-2-őt és bemutatom, hogyan lehet lassabban csinálni. Biztos, hogy rohanós, tudom. Inkább olyan bemutató szerű, mint real time követhető dolog. Ezek a youtube videók így is olyan hatalmas méretűek, egész nap tölteném fel. Na majd rajta leszek a dolgon :)))

    VálaszTörlés