2012. március 31., szombat

03.31 futókirándulás, de a brutális fajta

Óóó, jézusszentszűzatyaúristen!!! Rettenetesen elfáradtam és még messze nincs vége a napomnak. Tudom én halmozni az élvezeteket, azt mindig tudtam. Futni indultam délután fél négykor. A hegyre. Szélviharban, de úgy, hogy majd lefújt a hegygerincről és megijesztett, hogy rám borít egy fenyőfát. Nem értem be a 11.4km-es pályával, nekem a félmaratoni kellett. El is tévedtem rajta, így plussz 2-3km-t tettem meg.



Az oda- és visszaút további 1km lehet. Ja és ez a pálya nem ám a debreceni nagyerdő. Olyan emelkedők vannak rajta, amire nem sportember fel sem mászik szívesen, így gyakorta belesétáltam, elvégre nem  vagyok én kecske. A megtett táv: 23-25km, idő: 172 perc, szenvedési fok: állati magas, mindenem fáj és zsibbad, különös tekintettel a csípőmre és a fenekem felső részére. Ami tartotta bennem a lelket: most minden állati gyönyörű, néhol már zöldül a hegyoldal, sárga virágtenger nyílik és a dombokon kecskék és birkák legelnek. Sok az erdő, mező, idilli a táj. Aztán mikor már ez sem vígasztalt, arra kezdtem gondolni, hogy ezzel most jóvá teszem az utóbbi két napban véghez vitt zabálást. Amikor arra a gondolatra jutottam, hogy hazaérek és azt eszek, amit akarok, akár 2-3 adag fehérjés zabkását, széles mosollyal az arcomon gyűrtem a távot, így az utolsó 6 km-t belesétálás nélkül, egyben tettem meg, még élveztem is. Edzőteremre persze már nem jutott időm, este fél hétkor hova menjek? Pláne, hogy már csak a lábnap van hátra, de a Silent Killertől még iszonyatos izomlázam van, bár már javul, aztán most futottam majdnem három óra hosszát és holnap is elvileg kétszer megyek futni, mert kedveseim mind igényt nyújtottak be rám és mivel lassabbak nálam és nem hosszútávosak annyira, így mindkét felkérésre rábólintottam (délelőtt a párral néhány kör, délután anyuval 12km elvileg). Így tehát lehetséges, hogy a hivatalosan lábnapnak nevezett dolog most kimarad, mivel nemhivatalosan agyondolgoztattam. Célzott láb-interval edzés, hegyi futás, hátnapon merevlábas felhúzás...szerintem nem lesz gond. Azért ha már így alakult, jövő héten könnyen lehet, hogy két lábedzés lesz, hét elején és hét végén is egy. Na most ennyi voltam, megyek főzni. Jahh, a rengeteg kajám eddig egy gyümölcsös sör volt, mert azért néha adni kell az élvezeteknek is. Most talán gyorsan lenyomok egy fehérjés zabkását, aztán teszem a dolgom. Jahh, egyébként nagyon jó volt a futás, máskor is megyek, csak máskor összeszedettebb leszek és nem tévedek el.
A héten eddig 10+23v.25km-t futottam, ez mondjuk 33km, maradt hátra 7. Nem hinném, hogy ezzel gond lesz.

5 megjegyzés:

  1. Na most elásom magam azzal, hogy hétfőre Cooper tesztet tervezek, te meg ennyi futással akár lefutnál Kalocsáig! Vagy a holnapi Nivea napra Pécsre :) nem tudom, minek megyek, félek, hogy gagyi lesz... de kinyomtattam egy csomó cikket és legfeljebb tanulok!
    Egyél még pár zabkását, rádfér. Én 1 dl apukám féle borral vigasztaltam magam esténként, de tegnap és ma nem, hát, kellett is délután már egy bonbon :/ itt meg azzal vigasztalom magam, hogy csak nekem küldték Moszkvából és amúgy is már a doboz háromnegyedét szétosztogattam, pedig rohadt ritka, drága és finom... de néha kell az az élvezet :)

    VálaszTörlés
  2. Még jó, hogy néha kell! Ez a minimum és jár is! :D Az egészség és a szép test jó dolog, de ha közben feláldozod magad azért, hogy a tested alázatos szolgája légy és mindent megvonj magadtól, akkor semmit nem ér az egész. Szerintem ebben sem szabad túlzásba esni. Az apukád-féle bor meg direkt jó dolog, erősíti a szívet, ha jól tudom, növeli a vörös vérsejtek számát, tele van antioxidánssal (most lehet, hogy marhaságot is írtam, nem vagyok az a tipikus orvosi lexikon) és még jól is esik. Egyszóval egy bonbon és/vagy egy deci bor segíthet abban, hogy még szebb legyen a napod. Sajnálom, hogy nem sikerült kipihenned magadat, de örülök, hogy végülis elmentél a Nívea-napra. Bárcsak én is ott lehettem volna, de kisvárosunkban semmi ilyesmi nem történik és sajnos a környéken sem. Nem tudom, hogy beszámolóztál-e már, mert most jöttem futásból, de ha nem, hát nagyon várom. Főleg a port de bras-ról érdekelne a vélemény, valahogy megfogott, amit róla olvastam.

    VálaszTörlés
  3. Hú, hogy tudsz ennyit futni egy héten? Főleg, hogy szinte minden nap!
    Én képtelen vagyok egymást követő napokon futni. Edzek rendesen minden nap, de csak kétnaponta tudok futni.
    A belesétálás miatt meg ne aggódj, én is szoktam brutál emelkedőkön. Sőt, múltkor a terepfutó versenyen láttam, hogy a profibb futók is sétálnak, gyalogolnak felfelé. Igazából pedig jogos is, hiszen kemény emelkedőknél kb hasonló tempóval lehet gyalogolni is, mint futni, de a futás többletenergiával jár, ami pedig jól jönne majd a verseny/edzés további szakaszához.
    Szóval, a belesétálás nem a gyengeség, hanem az okos energiabeosztás jele. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pont ezt mondta ma az anyukám is, mikor délután vele futottam. :)
      Régebben (tavaly) még én sem bírtam két napot egymás után, most már megy, beleszoktam. Azért most nagyon megviselt a két nap alatt kb. 40km, főleg mert 33 hegyen történt. Az anyuval 10-et végignyafogtam és lébecoltam, ahol csak tudtam. Tervezem, hogy többet edzek hegyen, mert gyengén megy. Pedig tényleg szeretem. :)
      A múltkor kerestem a Vérteses beszámolód, de nem találtam. Még nem jutottál addig, vagy rossz helyen nézem? Tényleg, nem tudsz valami jó kis futóblogot, amit érdemes követni? Én elkezdtem őket nézegetni, de elvesztem az óceánban. :)

      Törlés
  4. Már írtam a Port de bras-ról, olyan lélekemelő dolog annak, aki bírja türelemmel. De szerintem ez is ilyen pilates találmány, azt sem bírom türelemmel. Csak a jógát :)
    Biztos, hogy a Port de bras jó kiegészítő egyensúlyozás olyanoknak is, akik nagyon keményen edzenek. Én erre a jógát választottam.

    Igazad volt a százalékokat illetően, ugyanis a tegnapi Cooper-rel túllépzem jóval a 16.3 km-t a hétre, ami a 11-hez képest sok és bizony úgy éreztem, mintha kicsit bedagadtak volna a térdeim. De mára ez teljesen elmúlott és lehet, hogy csak a kialvatlanság miatt volt, de most azért elkezdtem több kalciumot, magnéziumot és nem csak 1, hanem napi 2 izületvédő tablettát szedni. Hamarosan szeretnék beiktatni egy extra rövidebb, olyan 4-5 km-es futónapot. Így nekem is több gyűlhet össze a hétre és nem lesz kötelező egyetlen egy alkalommal sokat futnom. Tanulok tőled :)

    Amúgy: te bodybuilder-ről rendeled a vitamint is? Úgy tudom, az nagyobb adag és kifejezetten sportolóknak való...

    Akartam rendelni Choco Pro-kat, mert kifogy a készletem, de a minimum rendelést inygenes postázáshoz felvitték 20ezerrel 10 ezerről :(

    Ja és neveztem a Nike futásra, de még nem tudom, nem kell-e Lengyelországban lennem, 2 hét és megtudom, kell-e fizetnem :))

    A borról nem írtál hülyeséget, kifejezetten jó. Én a rosét-t és a fehéret szeretem, a vörösben kétszer annyi antioxidáns van, mint a fehérben, de itt az élvezetről van szó most, nem a további egészséges variánsokról :) ma kaláccsal örvendeztettem meg magam.

    VálaszTörlés