2012. augusztus 7., kedd

08.07 negyedik nap diétatöréssel, újratervezéssel + lábedzés

Nem szeretem ezt a diétát. Lusta vagyok tőle teljesen és folyton csak a kajára gondolok. Nem hiszem, hogy ez így jó, a régi sokkal jobban bevált. Igenis addig csinálok újratervezéseket, amíg úgy nem érzem, hogy ez hosszú távon tartható és megfelelő étrend. Én ezzel nem tudok hónapokig létezni, mert unom. Ugyanakkor nem akarom és nem is fogom feladni, a változtatgatás becsszóra nem erről szól. Nem jó az a diéta, ami olyan lustává tesz, hogy nem edzek, vagy teljesen lebutítom az edzéseimet.

Azt hiszem, a mai reggelimet kibővítem egy zabkásával, mert az bizony hiányzik. Tízóraira a saláta, vagy gyümölcs teljesen jó, maradhat, ha úton vagyok akár fehérje is lehet. Ebéd csirke v. tojás-zöldség, délután mehet a zöldség és ha nagyon rámtör, egy-egy tojásfehérje bőven belefér, talán kell is. Az estékre pedig veszek túrót. Napközben nincs túrózás, de vacsira teljesen tökéletes. Ez így talán már jó lesz. Remélem, azért még nem esek át a ló túlsó oldalára. Na majd figyelek. De most csinálok egy zabkását.

Nem értik a lányok, nem értik, hogy azért okoz bűntudatot akár egy pici kilengés diéta alatt, mert amikor diéta van, akkor diéta van és nincs kilengés. Ilyenkor az ember feleslegesen kínlódik és magát csapja be. Ez így rendben, hogy ha egy dolog nem jött be, akkor abbahagyom, csinálom máshogy, de hogy csalni abban, amit csinálok??! Ez rossz dolog. És az is rossz dolog még, hogy nem tetszem magamnak. Ilyen vagyok ma:
Kiakasztanak azok a brutális combok... sokan pont azt dicsérik bennem, pedig pont a combom/fenekem az a részem, ami megőrjít. Na mindegy, dolgozom a működő étkezési terven, épp vásárolni megyek. Veszek tojást, túrót, zabpelyhet és zöldséget.

Mentem, jöttem, hoztam a vásárfiát, megint mentem, edzettem, anyuhoz mentem, nagynénihez mentem és végre hazaértem. A mai edzésre nem túl nagy kedvvel mentem, de nagyon jól sikerült. Kapásból kifogtam egy nálam jóval tapasztaltabb, önjelölt edzőt, aki meghajtott, mint Singer a varrógépet. Végigedzette velem a guggolásomat, aztán végső horrorként nyomatott velem 50 guggolást olyan 28kg-val, azt hiszem. Juszt is lenyomtam, csak 60-t. Közben persze már a nem létező testrészeim is izzadtak. Csapágyasra izzadtam. Ezek után ő lelépett, én folytattam a jótét tortúrát. Combfeszítő majdnem 50kg-val, combhajlító, itt mondjuk kicsit elakadt a dolog, mert jóízű beszélgetésbe bonyolódtam pihenésképpen. Ezután egylábas guggolásokkal a palánkon és fellépés-sétáló kitörés szuperszettekkel kényeztettem magamat. Végül 25 lábemeléssel búcsúztam. Nagyon jól esett. Közben két nagyon kedves emberrel átbeszéltük azt, amiről itt is nyavalygok egész nap, tényleg, köszi lányok a türelmet és bátorítást, győzködést, miegyebezést. Ők kb. ugyanazt mondták, amiről ti is írtatok. Mindenhol egy csomó segítőkész és kedves ember győzköd, így most ideig-óráig lenyugodtam, de előbb-utóbb ez a dolog nálam újra elő fog jönni, szerintem addig-addig, amíg el nem érem, vagy meg nem közelítem a vágyott formát.

Ági: Olyan alakkal, lábakkal pont beérném, mint a tiéd.
Angéla: Tudom én, hogy a nagy súlyos gyakorlatok nem valók a "finom kis lábacskáimhoz", de nincs mit tenni, azok a gyengéim, egyszerűen rajongok értük, talán mert annyira jól mennek, nem tudom. Mondjuk a soksok futás nagyszerű, sőt, egyszerűen csodálatos ötlet. Sajnos még mindig késik a motiváció, valamit muszáj leszek tenni az ügyben. Annyit mindenesetre most megteszek közkívánatra :P , hogy nem csinálok semmilyen durva diétát a maraton előtt. Hanem készülök szépen. :) Arra végülis nagyon vágyom, hogy jól, lehetőleg 4 órán belül sikerüljön.

17 megjegyzés:

  1. Már hogy esnél át a ló túloldalára? Mondtuk neked, hogy ez nagyon gáz diéta, személy szerint én belehalnék:) És igazad van, olyan étkezési terv kell, amit hosszú távon tudsz tartani, ad energiát a napokhoz + az edzésekhez, de egészséges, tiszta kajákból áll. Most én is egy ilyet próbálok összehozni, no zabkeksz meg rágcsa meg étterem:) Meg tudjuk csinálni bébi:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy lehet ezt bírni, ha annyian bírják, de nekem nem jó. Lehet a tápkiegek a dolog kulcsa, vagy csak nem vagyok eléggé eltökélt, nem tudom. Főleg így gáz, hogy egész héten nem dolgozok, van időm a kaján töprengeni...és akkor még pénteken búcsúztató és vasárnap melóhelyi buli...pfff :D Akkor inkább sportra fordítom a szabad hetemet, mint éhezésre...
      Megcsináljuk, de meg ám!!! :D

      Törlés
  2. Mondtam, hogy csak feküdni lehet vele...... a többiek nem edzenek úgy, mint te. Nameg tömik magukat minden félével mellé, gondolom. Peak-nél ezt szokás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Durvábban edzenek, mint én. Heti két felsőtest, két alsó, két otthoni fenék-has és mindehhez minden nap 60 perc kardio. Egy szabad nap a héten. Nagyon kemény az edzéstervük. Minden tiszteletem az övék, elképzelni se tudom, hogy hogy bírják. Szedni persze szednek fehérjét, bcaa-italport, meg talán még zsírégetőt. Azt hiszem ennyi.

      Törlés
    2. Hát úgy bírják, hogy csak azt mondják, hogy bírják, mert ott vannak a kamerák és mindenki őket figyeli... ez mondjuk hatalmas motiváció és talán tényleg eléggé pörgeti őket, de a végére ki fognak készülni, de talán azt sem fogják bevallani. Nem tudom, milyen pontosan az edzésük, mert nem figyelem, de nem hiszem, hogy 75 kilóba guggolnak bele és hogy sok kilómétereket lefutnak. Az egyéb kardiók egyáltalán nem veszik annyira igénybe a szervezetet - pl. szobabicikli vagy ellipszis

      Törlés
    3. Hát, az egyik lányzó, Hajni minden reggel fut egy órát kezdetnek. Ezért is felnézek rá, többek közt. Én reggel alig bírom magam rávenni akár csak heti egyszer, hogy elinduljak :D

      Törlés
  3. Veroca, nem akartam beleszólni a diétádba....de ha megengeded, elmondom, h mit gondolok. Ha maratont akarsz ősszel, arra készülni kell. Nem 2 hetet és szerintem a 2 hónap sem olyan sok. Az azt jelenti, h SOKAT kell futni, időben, km-ben. Ha nincs energiád, végig lehet szenvedni, de megéri tönkrevágni a szervezetedet, megéri lesérülni és NEM ELINDULNI a versenyen, amire készülsz? És mi lesz, ha 3 kg-val kevesebbet mutat a mérleg, de olyan szarul érzed magad hozzá, hogy nemhogy maratont nem tudsz futni, hanem a mindennapjaidat sem tudod rendesen élni? Nem szeretnék vészmadárkodni, csak annyit tegyél meg, hogy végiggondolod, MEGÉRI-E? Szeretünk nagyon, aggódunk kicsit....remélem nem haragszol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem haragszom, de ez olyan bosszantó! Nálam bő 10 kg-val nehezebb, magasabb lányok bőven elvannak ennyi kaján úgy, hogy közben sokkal durvábban edzenek, mint én. Akkor nekem mért nem megy? Ettől egy nagy vesztesnek érzem magam. Továbbá kövérnek :S

      Törlés
    2. De miért hozzájuk hasonlítod magad? Mindenki más. Én sokkal alacsonyabb vagyok tőled, mégis többet eszek,mert igényli a szervezetem. Fussál,tornázzál, de egyél. Enni jó, élvezni kell, de persze csak okosan. Ne okozzon bűntudatot, hogy ó, megettem egy almát meg 2 tojásfehérjét:)

      Törlés
    3. Amúgy meg néztem én is a csajok oldalát. Hidd el, hogy szenvednek ők is, csak szerintem parancsba van nekik adva, hogy ne nyivákoljanak....

      Törlés
    4. Én egyáltalán nem vagyok biztos benne Andi, hogy te többet ennél nálam, egyes egyedül akkor volt ez igaz, amikor májusban diétáztam. Egyébként meg meglehetősen sokat eszem. És nem örülök neki, mint ahogy a küllememnek sem...szóval ha magamhoz hasonlítom magamat sem tetszik az eredmény...

      Törlés
  4. B@meeeg, nem olvastam először, h mit írtál, csak ránéztem a képre. Sóhajtottam és azt gondoltam:... azok a combok..... az ember olyan ritkán látja magát REÁLISAN. Izmosak, vékonyak, szépek...ezt gondoltam!

    VálaszTörlés
  5. A nyaraláson készült rólam pár izmos combos fotó. Nem tettem ki őket blogba, mert féltem, hogy valaki még beszól. Viszont készült rólam múltkor egy gebe fotó is. Nem én, hanem Dása kitette Facebookra. Amúgy is azt regéli mindenkinek, milyen gebe vagyok, hát még egy olyan képpel is bizonyította. Majdnem hízókúrába kezdtem annak láttán, mire barátom beszólt: "Viccelsz? Tök vastagok a combjaid!" Mire én persze: "vasagooook????" eRRE Ő: "Pozitívan értem, szép izmos vastagok a combjaid. Az a kép csal, hidd el nekem!"

    Persze, hogy csal, alulról fotózták.

    Néha készülnek rólunk olyan képek, amiken vagy túl vastagok, vagy túl vékonyan vagyunk. Nem tudjuk reálisan látni magunkat, ez egyszerűen sosem lesz így. Talán csak a videófelvételek képesek erre, de hiszen még a videókon is általában vastagabbak vagyunk!

    Viszont az én lábaim messze elmaradnak a tieidtől. Ha az enyéim már a szép izmos kategóriába tartoznak egy átlag pasi szerint, aki amúgy nem bukik a túl kidolgozott nőkre, akkor a tieid az extra szép izmos kategóriába, hidd el nekem!!!! Nincs ezzel semmi gond. Semmi lötyi sincsen rajtad és ez tök jó. De ha gondolod, tölts fel még egy olyan videót, mint a múltkor, szerintem mindannyian szívesen elcsámcsogunk rajta :)))))))

    Ja és a háttérbe szoruló lábad a torzítás miatt már sokkal vékonyabbnak tűnik. Nem hiszem, hogy ekkora különbség van valójában a kettő között.

    Amúgy, ha nem akarsz nagy combokat, akkor hagyd el a nagy súlyos guggolást, vegyél vissza belőle és fussál rengeteget, még annál is többet. Majd leviszi.

    VálaszTörlés
  6. Szia Veroca!
    Csupa jószándék vezérel mikor írok Neked. Amit te 1+ év kemény munkát beletettél abba annak idején, hogy lefogyj és ilyen szép tested legyen mint most, hatalmas inspirációt adott nekem annak idején, hogy belefogjak az életmódváltásba (már 3 hónapja!). Én magamon egyre több pozitív hatást tapasztalok, csomót fogytam, izmosodtam, erősödtem, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy összességében egyre jobban érzem magam a bőrömben, fokozatosan megtanulom elfogadni és megszeretni magam. Megismerem, megpróbálom elsajátítani azokat a módszereket, amik segítenek nekem abban, hogy egészségesebb, erősebb, szebb legyek és szeretem ezt az "utazást", mert egyre közelebb kerülök saját magamhoz is.
    Most már hetek óta azt olvasom nálad, hogy ami számomra szép és példamutató, az a te fejedben továbbra is "kövér" és "nem elég jó". Emiatt eléggé aggódom, tudod. Mert akkor mivégre is csináljuk ezt az egészet, ha sose leszünk elégedettek? Értem én, ha versenycéljaid vannak, ahol vannak mércék, de ha nem, akkor meg így külső szemmel nem értem, hogy mi az a dolog, ami miatt te nem látod magad szépnek? Az biztos, hogy a testi átalakulást a fejben is követnie kell változásoknak - csak belegondoltam tegnap pl., hogy egy 70-90 napos lifetilt diétát én amiatt nem tudnék végigcsinálni, ill. nem akarnék, mert sose volt annyi önbizalmam, hogy a hirtelen fogyás miatt keletkező önbizalom- és rám irányuló figyelemtöbbletet kezelni bírjam. Így, ahogy most csinálom ez nagyon-nagyon jó nekem, fokozatosan, lépésről lépésre. Csak annyit szerettem volna összességében, hogy örülnék, ha egy ilyen erős és szép lány mint te (ez Angelocskára is igaz!!!) SOKKAL TÖBB pozitív gondolatot táplálna saját maga iránt, mert megérdemled, megérdemlitek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh, Manóka, az egy nagyon érdekes és hosszú gondolatmenet, amit most felvetettél és adtál vele egy egész halom gondolkodnivalót, úgyhogy mindjárt indulok dolog iránt és átagyalom nem csak azt, hogy mit válaszoljak neked, hanem azt is, hogy hogyan is állok én ehhez az egész dologhoz. Most csak annyit, hogy nagyon örülök, hogy írtál és hosszút írtál és nagyon érdekelne a te életmódváltásod és sikereid.

      Törlés
    2. http://zenobia.blog.hu/2011/03/13/elegedettnek_kene_lenni
      Nekem ehhez csak ennyi hozzáfűzni valóm van:)

      Törlés
    3. Van benne valami, habár tényleg sarkít kicsit. :D Annyit azért hozzátennék, hogy én endorfinfüggő és sportőrült vagyok, a vékonyságért csak a diéta van, a sport azért, hogy a vigyorom körbeérje a földet :D Tegnap a 60 guggolás után jártam úgy, ahogy a durva partok tetején szoktam túrakor: nevetni kezdtem az örömtől. Mazochistáknak való szórakozás :D :P

      Törlés