2012. július 22., vasárnap

07.22 nagyon nagy futi társaságban

Reggel fél 7-kor keltem, hogy nyolckor már indulhassunk futni. Pokolian kellemetlen, felhős, hűvös, mindenre alkalmatlan, azaz tökéletes futóidőben indultunk útnak. A mai program betonon való hosszúfutás volt. Elhatároztam, hogy végre leküzdöm a 30 km-es távot, ami egyszer már májusban megállított. Megvolt, végülis, méghozzá nagyban javult a teljesítmény, már kb. 28-29km-t egyben futottam le szinte, a megállások is technikai szünetnek tekinthetőek. A végén, mivel a partnernőmnek dolga volt, így előre küldtem (ő már futott két maratont, bírja a hosszú távot, úgy tűnik) én pedig szépen, öregesen bedöcögtem, de szerintem max. 500m-t sétáltam bele. 3 és fél óra alatt végeztem, piszkosul remegett a lábam a végén, közben pedig görcsölt a fenekem. Jó volt, na! Mostantól tényleg többet kell futnom és kb. hetente tervezünk hosszúfutást. 4 órán belüli maratonra vágyom.

3 megjegyzés:

  1. Milyen maratonista ismerőseid vannak, akikkel el tudsz menni futni? Mázlista! ;-)
    Tényleg az ilyen idő a legjobb futni. Én is ilyen időben nyomtam le tegnap életem első félmaratonját terepen. Tök jó volt.
    Úgy látszik ez most ilyen futós hétvége. Gratula a 30-ashoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére akadnak maratonos ismerősök, csak nagyon nehezen hozzuk össze a közös edzéseket. Gratula az első terep félhez :) Nekem még nem volt , csak edzés ilyen távon, talán majd jövőre az is meglesz. Alföldi terep, vagy hegyvidéki? És könnyen vetted?

      Törlés