2012. március 15., csütörtök

03.15 futottUNK

A pár azzal a boldog örömmel ébresztgetett reggel, hogy mi most futni megyünk. Nagyon méltányoltam az ötletét, bár nem igazán értem azt a fura szokását, hogy ezt a szándékát mindig pitymalatkor érzi alkalmatosnak. Mindenesetre eltartott egy darabig, mire felcihelődtünk, végül fél 10-kor eredtünk útnak. Kb. egy órát lehettünk kint, ha velem jön, nem viszek órát, sem mp3-t, így nem tudom az időt és nem is érdekel. Jó volt. És a pár tényleg nagyon ügyes, futott 7 kört + az odaút, azaz kb. 5 kilométert összességében. Ebből az első 1-1.5km-t pihenő nélkül. Állati büszke voltam. Én lenyomtam 17 stadionkört és az odautat, kb. 11 km-t, így a héten eddig futottam 30km-t, maradt még 10. Amennyiben lesz még kedvem és nem akad más elfoglaltságom, úgy előfordulhat, hogy estefelé átnézek az edzőterembe lábnapozni. És az is lehet, hogy nem. Meglátom. Jahh, érdekesség: A stadionban mi voltunk az elsők, majd érkeztek még négyen külön-külön. Mind a négy fiatal nő. Emlékezetem szerint estefelé inkább csak férfiak vannak. Nem értem, mért így alakult ez ki.
Ha a pár velem jön, rögtön olyan más a futás, sokkal jobban élvezem. Onnantól nekem nem is annyira sport, mint szórakozás.

3 megjegyzés:

  1. Tudod, én itt a 100 fekvőmmel szenvedek, ismétlem az 5. hetet, mert a felmérőn elbuktam 43-mal (45 volt a limit...), te meg maratonra készülsz... hmm...

    Két dolog jutott eszembe:
    1. te is részletekben szeded össze hetente a sok kilométert, mint ahogy én a sok fekvőt nem egyben nyomom le - talán így hasznos ez a módszer és ez nekem is önbizalmat ad
    2. tök béna vagyok... mi az a 100 fekvőnyi cél a maratonhoz képest??

    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 100 fekvőtámaszt szerintem férfiakra szabták, ne aggódj, ha néha ismételni kell, mi azért valamivel lassabban fejlődünk szerintem. Régebben én is próbálkoztam vele, de meguntam. Tarts ki, pár hét ismétlés nem a világ, simán fog az menni. :) 43 fekvőtámaszt is nagyon kevés nő tud elvégezni, én sem.
      1. A futóknál szükséges a kilométergyűjtés az általános állóképesség, terhelhetőség miatt és a résztávos iramfutások is később, hogy a gyors izomrostok is stimulálódjanak és hogy javuljon a tempód. Ha jól tudom, ezért. Ugyanakkor szerintem ez bármilyen gyakorlatnál hasznos lehet, ha csinálod, mindenképpen fejleszt, lényeg a rendszeresség és a kitartás.
      2. A maratonról: Szenvedni fogok közben, de tudom, hogy meg tudom csinálni. Sőt, állítólag bármelyik egészséges felnőtt ember meg tudja kellő felkészüléssel. Egyszóval nem olyan nagy dolog. Sőt, szerintem igazából mindenre igaz, hogy mire kellő gyakorlással, türelemmel és kitartással eljutsz a célig, már nem is tűnik olyan nagy dolognak, csak a jól elvégzett munkád megérdemelt gyümölcsének. :)

      Törlés
  2. Szerintem is férfiakra szabták, akik alapból 70-et lenyomnak... nőknek lehetne mondjuk 60 a cél. Lehet, hogy addig eljutok majd nagy nehezen és megunom. Ha nem marad mellem, feladom hamarabb :D :D :D

    Hát sok sikert, jövő héten, majd írj róla!! :))

    VálaszTörlés