2012. március 14., szerda

03.14 kezdetnek 550 rap fat AGAIN +edzőtermi mell-kar

Már jó pár hónapja, hogy utoljára Zuzana 550 ismétlésesét csináltam.  Az időm ezúttal 20:22 ( 5-6 másodperc minusz, míg odaértem az órához a végén). Ez kb 02:25 javulás ismét a legutóbbihoz képest. Ahol a javulást éreztem, az egyértelműen az általános állóképességem, kevésbé vagyok fáradékony, tovább bírom a fájdalmat. A combom-fenekem nem tudom megmondani, többet bír, de valahogy mégis jobban fáradt, valószínűleg ezektől a mozdulatoktól szokott el. Ami egyértelműen nagyon gyengült, az a hasizmom és az oldalam. Ezek nagyon szenvedtek. Nem is csoda, egyszerűen nem szoktam hasizomra dolgozni. Mostanában azt hittem, hogy tévedek, mikor az edzőterem tükrében lógósabbnak láttam a hasam. És tessék, tényleg. A tanulság: heti 1-2 hasizomblokk nagyon is szükséges. Nagyjából ennyin múlott, hogy 20 percbe beleférjek. Ma még tervezek mozgást, ennek csak egyszerűen nem tudtam ellenállni, nem volt betervezve. Persze majd meglátom, elég sok a dolgom.

Megláttam, most jövök a teremből. Mindenki kedves és segítőkész és azt mondták, hogy ha nem testépíteni akarok, csak edzegetni, akkor most már pihenjek a karom körül, mert elég brutálisan fest. Fene tudja, szívesen megnézném zsír nélkül előbb:
Hát, előlről egyáltalán nem (ez a felső nem egy előnyös darab), de hátulról nagyon tetszik a látvány. De azért a  lógó karról nagyon szívesen lemondanék...
Mindenesetre kedvelem ezt a termet és a segítőkész srácokat, pedig egyetlen lányként alkalmatlankodom ott. Ma a tolódzkodással kínlódtam, előbb-utóbb fog az menni. És már alig várom, hogy kulcsom legyen. És most mennem kell, mert ezer a dolgom és én meg csak itt ülök a gép előtt. Ha nem jönne a párom ma haza, még egy laza körre futni is elmennék.

6 megjegyzés:

  1. MÁr megint beszóltak??? Szerintem meg egyik testrészt sem kell elhanyagolni... formáld csak formáld :))))

    VálaszTörlés
  2. Árgus szemekkel figyelem magamat az 550-nél mindig, hogy minden korrekt legyen, nincs csalás! :) De most tényleg nagyon jó az általános kondim.
    Remélem, hogy mindent jól csinálok és nem derül ki a végén, hogy tesztoszteron-túltengésben szenvedek... :D A bicepszem majdnem magától fejlődik, alig kap ingert és mégis. :) A tricepsz már más kérdés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez a legjobb tricepszre: kezek a szék szélén, lábak egymagasságú tárgyon, egyik láb keresztbe a másik térdemen, 4x15... :))) Régen anélkül is nehéz volt 4x8, hogy nem tettem fel a lábam. Ez van, fejlődünk és ez kell is!

      Nálam sokkal közelebb van az a másik tárgy, hajlított a térdem (kicsi a szoba)

      http://www.fitway.hu/nagykepek/purger_hajni_edzesterv_bortontricepsz.jpg

      Nem gondolom, hogy nem ismered, csak gondoltam leírom, hogy szerintem ez nagyon hatásos.

      Törlés
    2. Szoktam valami hasonlót a régi teremben, csak nem volt hova feltenni a lábam, így becsaptam egy 10 kilós tárcsát az ölembe időnként. :) Nekem most úgy érzem, a tolódzkodás lesz a favorit, mert elég nehéz ahhoz, hogy jó darabig kihívást jelentsen. Egyenlőre még nem is igazán értékelhető a teljesítményem azon a téren, de nem adom fel.

      Törlés
    3. Az nagyon jó szintén, de nekem kell a könnyítés, tehát olyan gép nélkül nem megy... és sajna nem abba a terembe járok, ahol van :( talán kéne gép nélkül is próbálkoznom. Szerinted itthon hogyan lehetne ezt megoldani? Két szék, rajtuk valami súly, hogy ne boruljak?

      Törlés
  3. Némelyik bodyrock workoutban is felbukkant ez a gyakorlat, ők azon csinálják, amin a térdhúzásokat is, én a reggelizősarok két székén, ami nem támlás, csak van egy kis emeltebb fogantyúszerűsége...vagymi... Az elég stabil. És ott egy lábbal tudsz is magadon könnyíteni annyit, amennyit jónak érzel. A székek nálam nem borultak, bár picit kellett egyensúlyozni.

    VálaszTörlés