2012. május 15., kedd

05.15 tízenharmadik nap+alapos váll-has

Na, akkor talán a babona miatt nem fogytam. Ez valószínűleg a futás és sebesülés miatti fokozott vízvisszatartás, mással nem tudom magyarázni. A szokásosnál 200-zal több kalória, picit több CH és 30.5km futás leállította a fogyást...hmmm...majd meglátjuk... de nem adom fel.



zabkása: 144kcal, 5g fehérje, 22.8g szénhidrát, 2.8g zsír
4kávé 1 dl tej: 53kcal, 3.4g fehérje, 6.3g szénhidrát, 1.5g zsír
3 roppanós kenyér: 54kcal, 2.7g fehérje, 9.3g CH, 0.6g zsír
1 natúr joghurt: 82.5kcal, 8.7g fehérje, 10.5g CH, 0.15g zsír
50g répa: 17.5kcal, 0.6g fehérje, 4.05g CH, 0.1g zsír
1 adag fehérjeturmix: 95kcal, 20g fehérje, 1g CH, 1g zsír
100g csirke: 110kcal, 24.7g fehérje, 0.5g CH, 1.0g zsír
200g mexikói zöldség: 146kcal, 8.8g fehérje, 25.4g CH, 0.6g zsír
150g saláta: 24kcal, 2.1g fehérje, 3.0g CH 0.45g zsír
sült túró Milklandből: 200kcal, 23.5g fehérje, 21.65g CH, 1.65g zsír
2 adag fehérjeturmix: 190kcal, 40g fehérje, 2g CH, 2g zsír
sült túró Milklandből: 200kcal, 23.5g fehérje, 21.65g CH, 1.65g zsír
Összesen: 1316kcal, 163g fehérje, 128.15g CH, 13.5g zsír

Kidolgoztam magamat mára. A délelőtt átlagosan unalmasan telt, most itt a délután és hamarosan edzésre készülök. Ma ismét a váll-has című műsorszám kerül terítékre. Holnap tutira lábazok, mert megbeszéltem azokkal, akiknek van puhakörszivacsukaguggolórúdra, hogy ők holnap mennek és ha én is, akkor megkaphatom a puhakörszivacsotaguggolórúdra. És az nagyon jó lenne, mert minden héten lezúzom a hátam-vállam elég rendesen. Nem dobálom én a súlyt, csak éppen 65 kg akkor is zúz, ha csak rajta van. Majd szerzek saját puhakörszivacsotaguggolórúdra előbb-utóbb, csak már annyi minden kellene, én meg nem vagyok az a kiköpött Dollár Jani.
Jajj, kemény edzések utáni napokon haldoklom az éhségtől, megenném a vasszöget is...mint most. Szerencsére itt a sülttúró-time, addig olvasás, aztán irány a terem. Remélem, lesz lent valaki. Jahh, a lábszáraim láthatóan picit puffadtak, úgyhogy a vízesedés biztosra vehető.

Jahh, máskülönben elhatároztam, hogy újraolvasok mindent, amit a táplálkozásról érdemes. Az alapokat már nagyon szépen megjegyeztem és alkalmazom, de a részletekben elveszek. Most például azzal kísérletezem, hogy a korábbi, edzés előtti sült túróba 30g zabpelyhet teszek, míg a későbbi, estibe csak 10-et. Így a végeredmény ugyanaz, csak talán az időzítés jobb. Ebben viszont nem vagyok teljesen biztos, így olvasok. Átrágom magam a body.building cikkein újra és megnézem Angelocska narancsbőr-ellenes cikkét is. Azt hiszem, azután nekilátok kicsit finomítani a diétámat.

Túl az edzés utáni turmixon most már nagyon boldog vagyok. Közben megtudtam, hogy teljesen rosszul gondoltam, mert nem az edzés előtt, hanem után kell nagyobb löket CH, megelőzendő a katabolizmust. Na mindegy, eddig is túléltem valahogy, ma is túl fogom, legközelebb pedig már tudom. Úgy éreztem, hogy kifejezetten jól ment ma az edzés, kár volt ezt a jó kis formát egy ilyen triviális napra pocsékolni. Jó, persze ez nem igaz, de boldog lennék holnap, a lábnapon, ha ennyire jól bírnám az edzést. Mellről nyomni nem tudtam, mert a változatosság kedvéért tömve volt a terem, így maradt a másik alapgyakorlat, akárhogy is rongálja a vállízületet. Ez az egy volt, amit magában csináltam, innentől a szuperszetteké lett a főszerep. Nem tudom, hogy mennyire jó, de a hasat és a vállat összekombináltam. 4*8 előre emelés - 4*25 felülés haspadon. 4*3*8 oldalemelés (ez persze nem ilyen egyszerű, de lényegében...) - 4*25 lábemelés, illetve fáradástól térdhúzás dőlt padon. Ekkor jött 4*25 hasprés összekombinálva 4*25 ferde lábemeléssel, majd beugrott, hogy az állig húzás vállgyakorlat (lassan azért már csak megjegyezhetném), így 4*10-et csináltam szuperszettben 4*25 hipernyújtással. Ezután már csak 25 sima térdhúzás következett a húzódzkodón és kész is voltam. Ez az egész egy órát vett igénybe, jól elfáradtam, jól esett. Kívánok még magamnak sok ilyet.

Ma még meg kellene ennem egy sült túrót és egy fehérjét és nem annyira érzek mindkettőre ingerenciát, de valahogy majd csak megbirkózom vele.

Megbirkóztam vele, még egy fél turmix és ágy. :) Reggel kelés...

4 megjegyzés:

  1. Szerintem várd ki a végét. Fogysz te attól még szépen. Bocs, de lehet, hogy rádzúdítottam pár embert egy kis reklámmal. Hadd motiváljon :D

    VálaszTörlés
  2. az én cikkem ennyire még nem részletes, azt a következőnek szánom... én is hihetetlen éhes lettem a mai edzés után, alig bírtam ki hazáig :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A motiváció mindig jól jön, köszi :) Nem gond, ha nem olyan részletes a cikk, mert most úgyis tütül már a fejem a tudománytól... :D most esek neki majd részletesen az elolvasásnak, csak előbb blogolok. :)

      Törlés
  3. előtte 2 órával összetett szénhidrát (+fehérjetartalom egyértelmű), közvetlen előtte valami egyszerű, utána közvetlen valami egyszerű szénhidrát (+shake egyértelmű) és legkésőbb másfél óra múlva ha nem eszel valamit, ami sok szénhidrátot és fehérjét tartalmaz (valahol itt gyökerezik a rizs+csirkemell mánia), akkor kifújt :P ezért nem szeretem,mikor barátom reggel edz és este iszik fehérjét.... bár edzene most akár reggel is....

    VálaszTörlés