2013. március 12., kedd

03.12 Nagy elhatározás...megint + felsőtestes

Tűnődtem, meg gondolkodtam és őrlődtem is, ha már itt tartunk...sportolni szeretek. Angolozni, tanulni szeretek és finomakat enni is. Imádom a salátát és a zabkását, de imádom a spagettit a pizzát is és a rizst bármivel. Hogy mit akarok ebből kihozni? Hát hogy szeretem a diétás kaját, mert finom. De nem csak a diétás kaját szeretem, mert más kaja is finom és nem óhajtok tovább ezen őrlődni.
Amit szeretnék, azt megeszem, kivéve, ha csoki, mert azt sosem szerettem, csak mióta folyton tiltok mindent a szervezetemtől. És utálok azon affektálni, hogy én most ezt nem ehetek, meg nekem csak ekkor szabad enni, meg izé.... szóval feloldom a kajagátat és meglátom, hogy mi lesz.
Új szabályok:
- Próbálok csak jóllakásig enni
- Kerülöm a fehéret és a hozzáadott cukrosat.
- Figyelek a folyadékra
- Figyelek a fehérjére
- Sok gyümölcs, sok zöldség
Nem érdekel a zsírtartalom, amúgy sem szeretem a cupákos dolgokat, sem a zsírtól csöpögőset, ennél több szabályban nem vagyok érdekelt.

ui: és igenis bűnözök Győri édes Jó reggelttel. De azért szétnézek a neten, hátha van rá valami egészséges házi recept.

Elmentem, termeztem, sajnos nem maradt elég időm, hogy végig csinálhassam az edzésemet, de mivel a csütörtök a pénteki kínborzalom miatt nem lehet lábnap, így úgy gondoltam, hogy saját testsúlyozok egyet majd itthon alvási szünetben, némi fekvőtámasz, tolódzkodás, húzódzkodás és hasazás a terv, csak röviden, tömören, mert pihenni kell elsősorban.

Minden gyakorlatból 8 db ment, a hasas gyakorlat kihagyásával:

  1. szűk fekvőtámasz - tolódzkodón térdhúzás, lassú ereszkedés
  2. forgatós egykezes bicepsz - felső pontról fej felé nyom forgatva
  3. húzódzkodási gyakorlat
  4. előlguggolás felső ponton fej felé nyomással
  5. merevlábas felhúzás - alsó ponton evezés
  6. széles fekvőtámasz (következő alkalomtól 3 db) - súly felkapás, fej felé tolás
Ebből ment le három kör, a harmadik már csak nagyon szorosan fért az időbe. Alakul ez a dolog, gyorsan tudom emelni egyenlőre a súlyokat, legalábbis az utolsó három esetében. Plussz egyre kevesebb pihenő szükséges, egyre kevesebb megállás, egyben lemennek a gyakorlatok, azaz... hamarosan meg kell válnom a gyakorlatsoromtól és másikat kitalálni, mielőtt belepottyan a komfortzónámba. Szeretem ezt csinálni. Ma nagyon jó volt, folyt rólam a víz és kapkodtam a levegőt rendesen. Aztán hazajöttem és zöldséges-fetás rizst alkottam uborkasalátával, desszertként pár szem aszalt sárgabarackkal. Fincsi. És mindjárt indulok dolgozni. Ami nem olyan fincsi.....

5 megjegyzés:

  1. Tegnap rakott krumplit csináltam újfent. És ettem belőle, ma is, tegnap is. Nem fulladásig, csak egy kis tányérral. És rohadtul nem érdekel a lelkiismeretem :) Ha nincs minden nap ilyen, és a nap / hét további részében normálisan eszem súlytartáshoz, akkor szerintem ennyinek bele kell férnie. :) Szóval ebből annyit akartam kihozni, hogy értem miről írtál :) rég beszéltünk egyébként :) xxx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg régen beszéltünk, valamikor sort kellene majd keríteni rá. Csak mostanában mindkettőnknek úgy összejött az élet, hogy őrület...neked a párod, gyerkőcik, nekem a tanuláshegyek... És simán bele kell férnie a rakott krumplinak a rendszerbe, még jó hogy! :D Nem élet az élet, ha azzal töltöd a nagyját, hogy eldöntsd, hogy mit ehetsz, mikor eheted, mivel eheted és egyáltalán...

      Törlés
    2. így van, nem akarom, hogy minden gondolatom a kajálás körül forogjon :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Én is téged, titeket! Örülök, hogy szép lassan mindenki előkerül. :) És a hosszú hétvégén még levelet írni is lesz időm, úgy tervezem... :)

      Törlés