2012. október 19., péntek

10.19 váll-tricepszes edzőterem

Ismét edzőtermes napot tartottam, tudjátok: a lustaság és kényelemszeretet... hogy jó volt-e? Csoda tudja, a váll körülbelül a szokásos, ebben tényleg nem sok újdonságot kaptam, csak a sorozat- és ismétlésszámok. A tricepsz meg először olyan lájtosnak tünt, aztán kiderült, hogy ebben a sorrendben és rövid szünetekkel kemény, így nem bántam meg. Kíváncsi leszek, hogy ez a terv mit hoz a fejlődésemben, az első három napját kifejezetten kedvelem.
A negyediket viszont kicsit át kell majd pofoznom, mert a termünkben sem bicikli, sem combtávolító-közelítő, de még csak álló combhajlító sincsen. Talán lesz fekvő combhajlító, úgyis az a gyenge pontom, aztán meg sétálós kitörések és kis hasazás, mert szerintem abból kevés heti egy. Mellesleg: fájnak a hasizmaim és minden idők legkeményebb comb- és fenékizomlázával küszködöm napok óta. Nem tudok leülni, felállni, leguggolni, lépcsőzni csak sziszegve... a lefekvés fájdalmas, a vécére jutás tortúra... Remélem, azért, mert annyira hatásos a terv. És ugye a remény hal meg utoljára... :P

3.nap - váll-tricepsz
  • vállból nyomás gépen 5x10 (Gép nélkül, rúddal, egyébként stimmelt. Sikerült elég jól súlyt választanom, örültem neki.)
  • oldalemelés súlyzóval 5x12 szuperszettben (Egy idióta elkezdett magyarázni, meg a cuccomat pakoltatni a szuperszett közben. Nem viseltem jól 4 éjszakás után, jól leugattam. Barom!)
  • előre emelés váltott karral, súlyzóval 4x12
  • döntött törzsű oldalemelés 5x12 (Szenvedősen, de megvolt.)
  • tricepsz letolás csigán 5x10-12 (Nehezen lőttem be a súlyt...de végüólis megvolt)
  • tricepsz nyújtás fej mögött 3x14 (Ezt még sosem csináltam kétkezesben, emiatt nyújtott némi érdekességet.)
  • tolódzkodás padnál 2x20 (Nem padnál, hanem a szokásos módon, két korlát közt, de úgy tűnik, a többi gyakorlat kifacsart, így csak 2*10 ment...szégyen...)
Reggel suli, így most bevágom a szunyát. Holnap délután keverednék haza, de futóklubos grillbuli lesz, úgyhogy fogalmam sincs, mikor végzek. Valószínű pihenőnap, vasárnap pedig a negyedik edzőtermes nap + tervezek egy rövid, átmozgató jellegű futást. A hosszabb távokat még mindig nem erőltetném, ráadásul jól is esik szünetelni.

4 megjegyzés:

  1. Mégis van tolódzkodás. Ha a saját súlyod nyomod ki 2x10-szer, azzal mi a baj? :) jól hangzik az edzés végére

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert ez nem tolódzkodás, hanem a máshol börtön tricepszként aposztrofált gyakorlat... :)

      Törlés
  2. Így csinálod? http://bodysport.hu/files/image002_15.jpg

    Nekem ezt jelenti a tolódzkodás. Nem tudom, mi a börtön bicepsz :)

    VálaszTörlés
  3. ááá tricepsz... talán amit én "tricepsz nyújtás padon" és hasonló nevekkel illetek?

    VálaszTörlés