2013. szeptember 22., vasárnap

09.21 Élő edzés Péntek Enikővel

Előző nap az az ötletem támadt, hogy kapjam magam és látogassak fel Miskolcra, hogy Péntek Enikővel zónázzak egy nagyot. Kicsit cink volt, hogy éjszakásban hatkor végeztem és a hetes buszon már fent csücsültem, de a buszos másfél óra szundi kitartott. Valahogy odataláltam, aztán csak ültem a ronda kis matracomon és vártam a kezdést.
A közös kép :)


Valahogy úgy voltam vele, hogy ha én ma Enikővel edzhetek, az tiszta öröm lesz és boldogság és jól elfáradok, de nagyon finom lesz, ezért erősen sértőnek éreztem, mikor a tizedik percben fájni kezdett. Azon tűnődtem, akkor most ez jó-e nekem. Aztán hamarosan a képemen széles vigyorral güriztem, tudjátok, az a tiszta endorfinnal generált fajta. Az egy óra jó, ha félnek tünt, bár az fájt. Kezdetnek cardio blokkal kényeztetett minket (named by me Hardió), két gyakorlat váltva rövid sprintekben, de a jó fajtákból, ugró guggoltunk, hegyet másztunk, hirtelen ennyi rémlik, de sokféle ínyencséget kaptunk. Aztán jött egy has-fenék blokk, ahol tanultam pár újat, azt hiszem. Nem minden maradt meg minden, de muszáj leszek előmuzsikálni, mert találkoztam pár igen hatásos elemmel. A szokásos lábemelgetés hátrafelé, csakhogy nem térdelőtámaszban, hanem downward dogban igen mély nyomokat hagyott, mint ahogy a csípőtolások is. Ezután három elemes köredzés következett:
1.Fél lábon állsz, előrehajolsz, kicsit a lábat is hajlíthatod, másik láb hátul hajlítva, talajérintés. Feljössz (lényegében féllábas merevlábas súly nélkül, ahol nem fontos az egyenes hát), majd hátsó lábat előre tolod és szökkensz. 10-10 oldalanként
2. Talajon oldalsó plankből csípőfeltolás, térd-könyök összeérintés, majd vissza. 10-10
3. Rövid híd-pózban fél láb az égnek és kis rúgók. Lábanként 20-20
Miután ezzel az aljassággal végeztünk és szusszantunk, jött még a tabata kör, ami végül tabata hiányában csak egy különösen szemét szuperszett-gonoszság lett négy körben. 10 burpi karhajlítás nélkül, 10 fekvőtámasz.
Végül, ha jól emlékszem, már csak nyújtottunk és következett a csokissütis fehérje. Fincsi volt.

Fényképek talán majd lesznek. Fel nem foghatom, hogy a város másik végében visítozó RR-hoz mért ment annyival több formálódni vágyó. Fasorban sincs ehhez képest.

1 megjegyzés: